<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=481654458701890&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

HowardsHome Blog

Employee Advocacy Special

Door Fred van Dijk op 13 oktober 2016 in Marketing

Wanneer je alleen content deelt via corporate accounts laat je als marketing afdeling kansen liggen. Steeds meer bedrijven ontdekken dan ook de kracht van de sociale netwerken van hun medewerkers. Het benutten van deze kracht door het inzetten van je medewerkers als ambassadeur noemen we Employee Advocacy. Om je te inspireren heb ik de beste content over dit onderwerp van de afgelopen periode voor je verzameld.

Lees Meer

De ROI van Employee Advocacy

Door Léontine de Koning op 13 oktober 2016 in Marketing, Sales

Employee advocacy gaat over het enthousiasmeren, activeren en faciliteren van medewerkers om waardevolle content te delen binnen hun eigen sociale netwerken. Medewerkers laten op deze manier zien dat ze weten waar ze het over hebben en informeren zo eenvoudig hun netwerk over interessante ontwikkelingen. Het is een vorm van communicatie en een steeds belangrijker wordend onderdeel van de sales- en marketingstrategie. 

Lees Meer

Wie is er in de lead? Marketing of Sales?

Door Fred van Dijk op 10 oktober 2016 in Sales

Over de veranderingen in lead generation, lead nurturing, de traditionele sales funnel en de samenwerking met marketing is de afgelopen periode weer veel informatie verschenen.

Volgens sommigen wordt de rol van marketing steeds belangrijker en is sales pas heel laat in de funnel aan zet. Traditionele sales zou aan terrein verliezen omdat lead generation en lead nurturing meer de verantwoordelijkheid is geworden van marketing door de inzet van marketing automation en contentmarketing. 

De buyers journey wordt dan als volgt in de klassieke funnel weergegeven:

Lees Meer

Toptalent en Employee Advocacy

Door Léontine de Koning op 6 september 2016 in Marketing

De vraag naar toptalent neemt toe en daarmee de concurrentie onder recruiters ook. Het vinden van nieuw talent en het behouden van het al aanwezige talent wordt steeds lastiger. Dit probleem komt zowel bij intern als extern werven voor. De komende jaren verwacht 69% van de recruiters dat de onderlinge concurrentie nog verder stijgt.

In het verleden concurreerden organisaties door gunstigere primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden te bieden. Tegenwoordig zijn er andere manieren om onderscheidend te zijn en talent aan te trekken en te behouden.

Lees Meer