3 toepassingsgebieden van Employee Advocacy

Geplaatst door Léontine de Koning op 15 november 2017 in Marketing, Sales

Steeds meer organisaties ontdekken het potentieel van de sociale netwerken van hun medewerkers. Het benutten van dit potentieel door het inzetten van je medewerkers als ambassadeur noemen we Employee Advocacy of Employer Branding. Het creëren van meer bereik en meer traffic zijn veel gehoorde argumenten om Employee Advocacy in te zetten. Maar er is meer dan dat. Globaal zijn er 3 toepassingsgebieden te onderscheiden voor de inzet van Employee Advocacy: Marketing, Sales en Human Resources. Deze zijn in onderstaande infographic uitgewerkt.

HowardsHome toepassingen Employee Advocacy.png

Voordelen voor Marketing

  • Het levert een hoger relevant bereik,
  • Er ontstaat meer engagement,
  • Het genereert meer traffic.

“Medewerkers helpen graag bij het verspreiden van content via hun sociale netwerken. Ze vinden het leuk om als ambassadeur op te treden en voelen zich meer gewaardeerd.”

Voordelen voor Human Resources

  • Het vergroot de betrokkenheid en loyaliteit van medewerkers,
  • Medewerkers zijn optimistischer over de organisatie,
  • Het maakt een organisatie aantrekkelijker voor potentieel nieuwe medewerkers.

“Door de inzet van de netwerken van medewerkers komen organisaties in contact met beter gekwalificeerde sollicitanten.”

Voordelen voor Sales

  • Het genereert beter gekwalificeerde leads,
  • Positioneert sales medewerkers minder als verkoper en meer als kennispartner,
  • Het zorgt voor extra contactmomenten met prospects, klanten of potentieel nieuwe medewerkers.


 

Voordelen voor ambassadeurs

En Employee Advocacy heeft ook voordelen voor de deelnemers, de ambassadeurs. Zij versterken hun eigen merk door zichtbaar te zijn en voor hun netwerk interessante content te delen. Door continuïteit in de aanwezigheid op sociale media te faciliteren werken deelnemers aan Thought Leadership.

“Haal meer uit content door medewerkers te betrekken bij en te faciliteren in de distributie van relevante content. Uiteindelijk zijn het de mensen in het veld die in contact staan met potentiele klanten en sollicitanten.”

 

Over de auteur

Léontine, met een streepje op de e, is Marketing en Sales Consultant bij HowardsHome en blogt op zowel HowardsHome Blog als Curation NL over onderwerpen als account based sales, social selling, inbound sales en marketing, employee advocacy, content marketing en content curation. Je kunt met Léontine connecten op diverse social media en telefonisch benaderen via 030-6083540 (no cold calling please!).