5 stappen voor succesvolle Employee Advocacy

Geplaatst door Léontine de Koning op 2 augustus 2016 in Marketing, Sales

De beste ambassadeurs van een organisatie bevinden zich onder de eigen medewerkers. Helaas gebeurt het nog weinig dat deze medewerkers geheel zelfstandig en met enige frequentie de door marketing zorgvuldig gecreëerde content delen op hun sociale netwerken. Een gemiste kans om content te distribueren binnen een breder netwerk en daarmee klanten en potentiële klanten te bereiken. 

employee_advocacy.jpg

designed by Jcomp - Freepik.com

Wat is employee advocacy en waarom zou je het inzetten?

Employee advocacy is het enthousiasmeren, activeren en faciliteren van medewerkers om waardevolle content te delen binnen hun eigen sociale netwerken. Het is een vorm van reclame door de eigen medewerkers en een steeds belangrijker wordend onderdeel van de sales -en marketingstrategie.

Een greep uit de voordelen van employee advocacy:

  • Het levert een hoger relevant bereik.
  • Medewerkers werken aan Thought Leadership. Ze versterken hun eigen merk en autoriteit. 
  • Het vergroot de betrokkenheid en loyaliteit. Het maakt medewerkers trotser op de organisatie.
  • Het zorgt voor extra contactmomenten met prospects, klanten of potentieel nieuwe medewerkers (social recruiting).

Niet vreemd dat steeds meer organisaties hun medewerkers betrekken bij de distributie van content in employee advocacy programma's. Employee advocacy implementeren is helaas niet een kwestie van de knop omzetten en alles is geregeld. Een weloverwogen en goed doordachte aanpak zullen bijdragen aan het slagen ervan. Met de volgende stappen ga jij succesvol van start.

1. Bepaal doelstellingen

Bedenk wat je wilt bereiken met employee advocacy en wie je wilt bereiken met bepaalde content. Is het doel vacatures onder de aandacht te brengen, vraag dan mensen met een relevant netwerk de content te verspreiden. Is het doel content in te zetten als converstation starter, laat dan mensen met commerciële rollen relevante content delen.

2. Maak een plan van aanpak

Beschrijf de implementatie van employee advocacy en stel een realistische planning op. Wat is er nodig aan resources, tijd, mensen en budget. Deze stap is ook bepalend voor de keuze van een employee advocacy tool. Een tool dient in dienst te staan van de doelstellingen en mee te kunnen groeien met de maturity van het employee advocacy programma.

3. Stel een employee advocacy team samen

Benader deelnemers selectief. Betrek de juiste mensen bij employee advocacy en houdt de grootte van de groep met name in het begin beperkt. De juiste mensen zijn de interne ambassadeurs van een organisatie. Dit zijn over het algemeen medewerkers die al actief sociale media voor zakelijke doeleinden inzetten en nieuwsgierig zijn naar het verder professionaliseren daarvan. Ga op zoek naar deze sociale netwerkers.

4. Organiseer trainingen en een kick off

Voodat een employee advocacy tool wordt geïntroduceerd is het wenselijk dat alle deelnemers een bepaald kennisniveau hebben van het zakelijk gebruik van sociale media. Trainingen op het gebied van social media strategie, social selling en het gebruik van sociale media maken het employee advocacy team van gelijk niveau. Door een kick off te organiseren raakt een team extra gemotiveerd en wordt de aandacht van potentiele teamgenoten getrokken. 

5. Meet en analyseer de resultaten

Door de inspanningen van het employee advocacy team te meten wordt steeds meer duidelijk welke personen en welke content het beste scoren. Aan de hand daarvan kunnen realistische KPI's opgesteld. Denk hierbij aan bereik, het aantal mentions van het merk, engagement rondom de updates van medewerkers en het aantal gegenereerde leads. Deel maandelijks de resultaten met de deelnemers en de rest van de organisatie. 

De organisatie vergroot met employee advocacy de naamsbekendheid en autoriteit. Medewerkers zijn meer betrokken en trots op de organisatie waarvoor ze werken. Door het grote bereik worden onder andere nieuwe leads en klanten aangetrokken. 

Leessuggesties:

Case KPN - Sales afdeling scoort met Employee Advocacy

Concurrentievoordeel met Social Selling en Employee Advocacy

 

Over de auteur

Léontine, met een streepje op de e, is Marketing en Sales Consultant bij HowardsHome en blogt op zowel HowardsHome Blog als Curation NL over onderwerpen als account based sales, social selling, inbound sales en marketing, employee advocacy, content marketing en content curation. Je kunt met Léontine connecten op diverse social media en telefonisch benaderen via 030-6083540 (no cold calling please!).