5 tips voor het gebruik van Sales Triggers

Geplaatst door René de Vries op 11 juni 2015 in Marketing, Sales

We beginnen bij het begin. Wat is een Sales Trigger?

Bestaande sales methodes werken steeds minder goed. Cold-calling, direct mail... allemaal middelen die hun effectiviteit snel aan het verliezen zijn. Wat juist wél werkt is (potentiële) klanten te helpen. Door te helpen laat je zien wat je weet en ben je in staat om de conversatie aan te gaan, op het moment dat een klant daar voor open staat. Het detecteren van zo'n moment, dat is een Sales Trigger. 

Een Sales Trigger is dus een gebeurtenis die een reden kan geven om in discussie te treden met een bestaande, of een nieuwe klant.

Een aantal voorbeelden van Sales Triggers:
 • Eén van je contactpersonen krijgt een nieuwe baan
 • Iemand die je niet kent, bekijkt je LinkedIn profiel
 • Een bedrijf gaat uitbreiden
 • Nieuwe klanten zijn binnengehaald
 • Een concurrent lanceert een nieuw product
 • Personele wijzigingen

Veel van de triggers zijn uiteraard geheel afhankelijk van de branche waarin je werkt. 

Hoe pak je het gebruik van Sales Triggers aan? 5 tips:

 1. Bepaal wat voor jou belangrijke Sales Triggers zijn. Neem je bestaande klanten voor ogen en bedenk wat een reden zou zijn om contact met ze op nemen. Zijn er op LinkedIn gebeurtenissen waar je op kunt inspelen? Zijn er trefwoorden of hashtags waarmee je op internet en social media kunt zoeken?
   
 2. Maak gebruik van een systeem dat deze triggers voor jou monitort. Met de producten en diensten van HowardsHome kun je in de gaten houden wat klanten doen, hoe ze zich uiten. Wij monitoren het nieuws en de sociale media en attenderen je zodra een Sales Trigger zich voordoet.
 3. Reageer op de triggers. Zorg voor een standaard aanpak. Soms is dat een reply op een tweet, andere keren is dat een goed gekozen mailtje. In ieder geval heb je een aanleiding om contact op te nemen. In alle gevallen is het zaak om je klant te helpen en niet om ten koste van alles een afspraak te maken. Het gaat er om betrokkenheid te tonen, niet om iets te forceren.

 4. Meet wat er gebeurt. Kijk wat werkt. Welke mailtjes werken, welke triggers leveren het meest op?

 5. Zorg voor follow-up & lead nurturing. Er zal (bijna) nooit direct een conversie plaatsvinden. Je moet ervoor zorgen dat je de klant vasthoudt. Houd 'm 'warm' door te leren van de interesses en speel daarop in met de juiste informatie. 

We organiseren op 18 augustus en 22 september een bijeenkomst over dit onderwerp. Wil je deze toepassing in de praktijk zien?

 Lees meer over de sessie en meld je aan

 

Interessante artikelen

Er zijn diverse inzichten over hoe je het gebruik van sales triggers het beste aanpakt. We hebben daarvoor een aantal achtergrondartikelen voor je verzameld; een selectie van wat, naar onze mening, ook in Nederland werkt. Als voorbeeld: in de USA is het al gangbaar dat als een klant op je website naar een pagina met prijsinformatie zit te kijken, een geautomatiseerd systeem ervoor zorgt dat de verkoper meteen gaat bellen met deze prospect. Dat moet je in Nederland niet proberen. 

 

20 LinkedIn Social Sales Triggers

LinkedIn is een interessante bron voor Sales Triggers. In het plaatje hiernaast zie je een veelheid aan 'triggers' waar je op zou kunnen reageren, afhankelijk van de mogelijkheden. 

 

30-LinkedIn-Social-Selling-Triggers-MarketingThink.com-GerryMoran

 

LinkedIn of Twitter voor Social Selling?

De vraag wordt vaak gesteld, wat is beter voor Sales georiënteerde contacten? Het is echter niet of-of, maar beide. In dit artikel zit een goede infographic die het verschil duidelijk maakt:

Social Selling Twitter versus LinkedIn

 

 

An Introduction to Trigger Events

Uitgebreide uitleg over verschillende soorten Sales Triggers en manieren om daarop te reageren.

Screen_Shot_2015-06-05_at_15.49.01

 

7 Psychological Sales Triggers....Authority & Curiosity & Scarcity

Deze video, voorzien van enthousiaste Amerikaan, laat zien dat je niet alles zelf hoeft te weten. Je eigen toegevoegde waarde kan ook prima naar voren komen doordat je de vraag van je klant begrijpt, en hem met de juiste mensen in contact kan brengen. 

Over de auteur

HowardsHome, Tesla, Duurzame energie, Golf, Content Curation & Marketing