Case: Online platform creëert premium omgeving met HowardsHome technologie

Geplaatst door Jeroen Riekwel op 9 maart 2016 in Informatie & Communicatie, Marketing, Sales

Om bij te blijven binnen een vakgebied is veel lezen onontkomelijk. De behoefte aan continue ontwikkeling door online content te consumeren groeit. Alleen niet iedereen is even handig in het vinden van relevante content uit al die verschillende online bronnen. Zoeken naar interessante content is tijdrovend. #ONTSECRETARESSEN springt in op deze behoefte en faciliteert dit door relevante gecureerde content aan te bieden. 

#ONTSECRETARESSEN is een online magazine voor professionals werkzaam binnen het vakgebied van ondersteuning. Initiatiefnemer, Léontine de Koning, had in 2011 als doel een onafhankelijke community website op te zetten. Na ruim 4 jaar aan het merk en de community te bouwen, werd het tijd om de site verder te professionaliseren en het concept van het online magazine door te ontwikkelen op de behoefte van de doelgroep.

 

"Veel professionals hebben wel de behoefte om meer vakinhoudelijke content te lezen maar niet de tijd om alle online informatie zelf te zoeken en te filteren. Met de technologie van HowardsHome kan ik dit eenvoudig faciliteren."

Léontine de Koning

 

Aanbieden van relevante gecureerde content

De site biedt sinds enkele maanden naast het openbare online magazine een afgeschermde premium omgeving met vakinhoudelijke content aan. Deze vakinhoudelijke content is voor een deel uniek en voor een deel opgebouwd uit gecureerde content. Zo is er één centrale plek ontstaan waar content uit alle relevante online bronnen voor de doelgroep wordt verzameld en aangeboden. Door een abonnement af te sluiten krijgen lezers toegang tot de premium omgeving; de Mastermind Community. Binnen de niche is dit een geheel nieuw concept.

De Mastermind Community wordt dagelijks aangevuld en ververst. Voor een deel gebeurt dit automatisch en voor een deel handmatig. Met behulp van HowardsHome Nieuws wordt het internet gecrawld op enkele tientallen zoektermen. In onderstaande print screen een weergave van het dashboard waarin alle content binnenkomt en wordt geselecteerd.

case_ONTSECRETARESSEN.png

Geselecteerde content automatisch gecureerd tonen

De geselecteerde artikelen worden automatisch in de Mastermind Community omgeving getoond door middel van een RSS feed. De Mastermind Community is opgebouwd uit verschillende onderwerpen en modules. Behalve artikelen worden er ook vacatures, tutorials, filmpjes en tips uit de community gedeeld. 

Mastermind_Community_Case_beschrijving_HowardsHome.png

Content creëren en distribueren met de Curation Hub

Met behulp van de inzet van de HowardsHome Curation Hub wordt de creatie, publicatie en analyse gedaan. De Curation Hub draagt bij aan het verkrijgen van thought leadership en maakt het leven van een community manager en redacteur een stuk eenvoudiger. Door bepaalde zoekopdrachten in te stellen en RSS feeds slim in te zetten wordt er grondstof gevonden om de social media accounts van voldoende updates te voorzien. Binnen de Curation Hub kun je social media updates handig vooruit plannen en ook van medegebruikers zien wanneer die een update gaan posten.

 

"De inzet van de combinatie van HowardsHome Nieuws en de Curation Hub bespaart veel tijd. De tijd die ik nodig had voor het creëren van nieuwe blogposts en social media updates is gehalveerd!"

Léontine de Koning

 

De Curation Hub koppelt met diverse social media accounts en integreert eenvoudig met email marketing software, CMS systemen, marketing automation tools en andere oplossingen. De Pocket integratie werkt als een bookmarklet en importeert content naar de Curation Hub. 

gekoppelde_accounts_Curation_Hub.png

 

Statistieken en analyse

De Curation Hub geeft elke publicatie een uniek url mee waarmee het aantal kliks wordt gemeten. Zo weet je welke content op welk social kanaal op welk tijdstip goed heeft gescoord en welke content niet aanslaat bij de doelgroep. In onderstaande print screen het aantal kliks van een artikel over videosolliciteren. Dit artikel scoorde goed op LinkedIn en minder op Facebook. 

clicks_Curation_Hub.png

Door de kennis die Léontine vanuit haar rol als Consultant bij HowardsHome al had, ging ze in de zomer van 2015 aan de slag met het uitwerken van haar ideeën en het ombouwen van de community site. Het nieuwe concept is eind 2015 live gegaan en bleef niet onopgemerkt.

Diverse partijen hebben inmiddels interesse getoond in het concept. Wil je ook meer weten over de mogelijkheden van onze producten, hoe deze kunnen integreren of heb je een vraag naar aanleiding van deze casebeschrijving? We helpen je graag!

CTA_Content_Curation.png

Over de auteur

Projectmanager en Inbound Marketeer @ howardshome.com | Marketing Automation | HubSpot | Sales Triggers | Curation