In vijf stappen naar klantgerichte content

Geplaatst door HowardsHome op 10 juni 2015 in Informatie & Communicatie, Marketing, Sales

Content_is_King

Van het aantrekken van websitebezoekers tot aan het genereren van leads en uiteindelijk nieuwe klanten. Inbound sales en marketing staat of valt met het zo breed mogelijk delen van interessante en waardevolle content. Content die de basisvragen en behoeftes van jouw klant beantwoordt.

“Content is king” is een veel gehoorde uitspraak. Maar laten we zeker niet vergeten dat ook de klant koning is.

Content gericht op jouw klant. Relevant voor de situatie en concreet genoeg om hem verder te helpen. Dat klinkt allemaal leuk en aardig, maar hoe doe je dat?

Download onze whitepaper 'Dé magneet om nieuwe klanten aan te trekken'

 

Leer de klant kennen

Neem de tijd om kennis te maken met jouw ideale klant. Verplaats je in zijn schoenen en probeer er achter erachter te komen welke vragen hij heeft. Achterhaal ook op welke kanalen jouw klant aanwezig is en wat hij daar doet.

Wil je het goed aanpakken? Maak dan van jouw ideale klanten persona’s. Met deze visuele weergaves krijg je een duidelijk beeld van wat jouw doelgroep bezighoudt.

Deel eigen kennis

Wees niet bang om kennis te delen. Door regelmatig jouw expertise en kennis te delen word je al gauw gezien als expert. Met deze unieke content positioneer je jouw organisatie als ‘thought leader’ binnen jouw vakgebied.

Start met bloggen

Steeds meer organisaties starten met een zakelijk blog. Heel verstandig, want, dit is namelijk het gedeelte op de website waar bedrijven hun kennis en kunde delen en bezoekers af en toe zelfs een kijkje achter de schermen gunnen.

Bloggen is één van de meest effectieve manieren om potentiële klanten naar jouw website te krijgen. Het is zelfs zo dat bedrijven die bloggen 126% meer leads genereren.

Waarom zakelijk bloggen zo goed werkt? Een aantal voordelen:

  • Je wordt beter gevonden door Google.
  • Je hebt een plek om kennis te delen.
  • Door jouw blog komen bezoekers vaker terug.

Persoonlijke aanwezigheid op social media

Een blog is leuk, maar als je de artikelen niet promoot worden ze niet gelezen. Daarom raad ik iedereen aan die start met bloggen om ook aanwezig te zijn op social media. Deel daar de blogs van jouw organisatie, maar ook andere opvallende content en waardevolle informatie.

Maar pas op dat je geen zender wordt, roepen werkt niet meer. Zorg op social media voor interactie en toon betrokkenheid. Reageer als een echt persoon en niet als een anonieme, onpersoonlijke organisatie. Ga voor een persoonlijke aanwezigheid op social media.

Betrek je medewerkers

De verleiding is groot, om het allemaal alleen te gaan doen. Maar vergeet niet dat jouw collega’s je prima kunnen helpen bij het verzamelen van content. Zoek de experts in jouw organisatie en laat ze aan het woord.

Daarnaast kunnen jouw collega’s ook helpen bij het verspreiden van de content. De kans is groot dat ze zelf ook actief zijn op Twitter, Facebook en/of LinkedIn. Richt daarom de processen zo in dat ze de zakelijke content daar ook gemakkelijk kunnen delen. Zo vergroot je het bereik van de boodschap en de zichtbaarheid van jouw collega’s.

Klantgerichte content

Met alle kennis in huis hoeft het niet moeilijk te zijn om klantgerichte content te verzamelen en te delen. Richt het proces dus zo in dat medewerkers eenvoudig content aan kunnen leveren en delen. En start daarnaast met bloggen. Geloof me, dat gaat je verder helpen!

In onze gratis whitepaper ‘Dé magneet om nieuwe klanten aan te trekken’ gaan we dieper in op dit onderwerp. Download het hier en gebruik de praktische tips om direct zelf aan de slag te gaan.

Download de gratis whitepaper