De meerwaarde van gepersonaliseerde marketing compleet met casebeschrijvingen

Geplaatst door Fred van Dijk op 15 juni 2016 in Marketing

cameleon.jpg

Onderstaand een selectie van recent verschenen interessante artikelen voor Marketing Professionals. Wil je deze selecties van content voortaan direct in je inbox ontvangen? Meld je hier aan.

Concurrentievoordeel met Social Selling en Employee Advocacy

Concurrentievoordeel_met_Social_Selling_en_Employee_Advocacy_700400.pngBij de toepassing van Social Selling binnen de Inbound methodiek wordt content aangeboden die de lead een stapje verder helpt in het aankoopproces. De lead wordt op deze wijze met content genurtured en geholpen om tot de beste keuze voor een bepaald product of dienst te komen. 

Meer over het te behalen concurrentievoordeel.

Zo word je goed in inbound marketing

Met inbound marketing trek je klanten aan met content. Als je het zo zegt klinkt het heel eenvoudig, maar in de praktijk is het een verzameling van strategieën. Denk aan SEO, social media marketing, content curation en employee advocacy. Ook al is er geen gegarandeerd recept voor succes, met de strategieën uit dit artikel word je goed in inbound marketing.

Lees verder op Forbes

Marketing: maak het persoonlijk & word fan van je klant [cases]

Je bereikt je klant door een persoonlijke relatie met hem aan te gaan, emotie terug te brengen in je marketing, kritisch te kijken naar je content én door te meten. Dit artikel geeft je vele tips en tricks om ervoor te zorgen dat customer centric denken, sturen op emotie, personalisatie en segmentatie nóg beter tussen de oren komt te zitten.

Lees het hele artikel

5 tips voor het maken van een LinkedIn post die veel gedeeld wordt

Ook al hangt dit artikel de tips op aan betaalde/sponsored content, ze gelden net zo goed voor al je andere content. Spreek de lezer direct aan, maak gebruik van influencers en experts, gebruik video’s en ander beeldmateriaal, toon de menselijke kant van je organisatie en hergebruik content!

Naar de 5 tips.

Het belang van online visibility binnen de complete funnel [case]

De customer journey wordt dynamischer, mobile neemt een steeds prominentere rol in en verdienmodellen gaan compleet op de schop. Hoe faciliteer je de voortdurend kanaalswitchende consument die volledig in control is? Een kanaaloverstijgende, consistente benadering en merkbeleving is daarvoor essentieel. Dit artikel licht een succesvolle aanpak toe met een case over Auping.

Lees de case op Marketingfacts.

10 redenen waarom jij [nog] niet succesvol bent met contentmarketing

Dit artikel geeft aan de hand van verhalen die op het event Content Marketing Fast Forward van 17 mei de revue passeerden een overzicht van tien redenen waarom we nog niet succesvol zijn met contentmarketing. We zijn niet consistent, onze content is niet goed genoeg, we stoppen te vroeg en…

Lees verder.

 

Over de auteur

Managing Director at HowardsHome
Download de gratis whitepaper: Dé magneet om nieuwe klanten aan te trekken - Meer Sales met Inbound Marketing