Employee Advocacy Special

Geplaatst door Fred van Dijk op 13 oktober 2016 in Marketing

Wanneer je alleen content deelt via corporate accounts laat je als marketing afdeling kansen liggen. Steeds meer bedrijven ontdekken dan ook de kracht van de sociale netwerken van hun medewerkers. Het benutten van deze kracht door het inzetten van je medewerkers als ambassadeur noemen we Employee Advocacy. Om je te inspireren heb ik de beste content over dit onderwerp van de afgelopen periode voor je verzameld.

 

5 Richtlijnen voor succesvolle inzet van Employee Advocacy

Richtlijnen_voor_Employee_Advocacy.pngEmployee Advocacy is het enthousiasmeren, motiveren en activeren van medewerkers om corporate content te delen binnen hun eigen sociale netwerken. Het is een vorm van branding door de eigen medewerkers en een steeds belangrijker wordend onderdeel van de sales- en marketingstrategie. In dit artikel geeft Social Embassy 5 prima richtlijnen voor het inzetten van Employee Advocacy.

 

De ROI van Employee Advocacy

Employee Advocacy is een effectieve manier om je omzet te verhogen. Maar het kan een hele uitdaging zijn om de organisatie te overtuigen om ermee aan de slag te gaan. De meeste marketeers en sales managers zijn zich wel bewust van de enorme amplificatie die ze met employee adovacy kunnen bereiken. Maar het blijft vaak onduidelijk wat de investering nou precies oplevert onderaan de streep. Dit artikel licht de ROI van Employee Advocacy toe.

 

Kennissessie Employee Advocacy

Kennissessie-1.pngWil je zelf aan de slag met Employee Advocacy? Of zet je het al in maar wil je er meer uit halen? Deze kennissessie is een ideale gelegenheid om kennis en ervaring op dit gebied uit te wisselen met zowel HowardsHome als andere organisaties. Wij delen onder andere onze ervaringen aan de hand van verschillende klantcases. Deelname is gratis en er zijn verschillende data beschikbaar. Schrijf je hier in.

 

 

Klantcase: Detacheerder zet ‘Social Recruiting’ in met Employee Advocacy

Secretary Plus (onderdeel van USG People) positioneert zich in haar branche als kennispartner door onder andere contentmarketing in te zetten. Employee Advocacy (de inzet van de eigen medewerkers bij de distributie van content) is een belangrijk onderdeel van de contentmarketingstrategie. In deze case deelt Stephanie Pereboom, online marketeer, de doelen, ervaringen en resultaten met de HowardsHome Curation Hub.

 

Employee Advocacy in de praktijk

In deze video van 2 minuten zie je hoe Employee Advocacy in de praktijk werkt. Content wordt volledig voorbereid en klaargezet om te delen zodat van Ambassadeurs minimale inspanning nodig is om te helpen met verspreiden. Tegelijkertijd is het voor Ambassadeurs eenvoudig om hun eigen draai aan berichten geven of om zelf content aan te leveren.

 

Employee Advocacy is de sleutel tot succesvolle contentmarketing

Succesvolle contentmarketing staat of valt in eerste instantie bij de kwaliteit van je content. M.a.w. hoe goed is jouw content in staat om de vragen van jouw (potentiële) klanten te beantwoorden? Maar al is je content nog zo goed, als hij niet bij je doelgroep terechtkomt schiet het zijn doel mis. Natuurlijk zorg je er voor dat men jou organisch weet te vinden. Maar zonder aandacht voor distributie bereik je toch minder mensen. In de voorgaande artikelen las je al hoe Employee Advocacy hierbij helpt. Dit artikel gaat daar verder op in, maar het noemt ook veelgehoorde bezwaren tégen Employee Advocacy en geeft daar antwoord op.

 

Over de auteur

Managing Director at HowardsHome

Schrijf je in voor de kennissessie

Kennissessie Employee Advocacy

Download de whitepaper

Whitepaper Employee Advocacy in de praktijk