Goede Content Curation begint met één tweet

Geplaatst door Coen Koppen op 7 januari 2016 in Marketing

Content Curation, het vinden, organiseren, hergebruiken en delen van al beschikbare (online) content spreekt misschien niet meteen heel erg tot jouw verbeelding. Het cureren van content is wel een erg goede manier om efficiënt vulling te vinden en te maken voor jouw Content Marketingkanalen, daarbij een bredere kijk op jouw markt te geven en een eigen visie toe te voegen. En je kunt content cureren op een laagdrempelige manier, namelijk met één tweet. Daarom gaat dit artikel over een schoolvoorbeeld van goede Content Curation en Content Marketing ineen.

e-office is een bureau dat organisaties adviseert over de manier waarop zij technologie kunnen inzetten om (virtuele) samenwerking te verbeteren en zo efficiënter te werken, ongeacht tijd of plaats. Kortom zij weten iets over organisatieverandering en HNW. Zij laten dit ook goed zien op hun Twitteraccount e_office_com. En deze tweet vond ik uitstekend laten zien hoé ze dit goed doen.

e-office content curation begint met een tweet

3 punten voor goede Content Curation

  • Het vinden van goede content uit jouw niche. Check! Forbes is een kwaliteitsbron voor artikelen over o.a. online werken. Zij publiceren zo veel content dat er gemakkelijk artikelen kunnen zijn die onopgemerkt zijn gebleven door jouw publiek.
  • Het relateren van externe content aan hetgeen jijzelf doet en weet. Check!
    e-office relateert de externe content aan een blogpost die ze zelf hebben geschreven over het onderwerp.
  • Het noemen van de auteur van de content voor maximale engagement en personal branding.
    Hetgeen e-office hier slim doet is de auteur van de interne post noemen bij zijn twitternaam. Hiermee versterken zij het persoonlijke merk van hun medewerker. Wanneer je dit bij een externe auteur doet, dan zal hij/zij sneller geneigd zijn jouw tweet te RT-en of een gesprek met jou aan te knopen. Het noemen van auteurs in tweets is een goed middel om contacten te leggen, de expertise van interne en externe personen uit te lichten en daarmee eventueel het bereik van jouw tweet te vergroten.

Begin daarom vandaag zelf met Content Curation en ga daarin steeds een stapje verder. Volgende stappen zouden kunnen zijn:

Dit artikel werd voor het eerst gepubliceerd op 12 mei 2014.

 

Over de auteur

Marketeer | Redacteur