Hoe kom en blijf jij in contact met je doelgroep?

Geplaatst door Tanja Niemans op 5 april 2017 in Sales

Hoe blijf je in contact met je prospects, leads en klanten? Door het vinden van de juiste haakjes voor een gesprek! Maar hoe kom je hieraan? En hoe neem je dan contact op? Daar vertel ik je alles over in deze blogpost.

Contact onderhouden is niet altijd makkelijk. Zelfs bij een goede klant neem je niet zomaar, zonder reden contact op. Maar relaties onderhouden met klanten en prospects is belangrijk om succesvol te blijven. Sales Triggers geven je hiervoor de juiste haakjes.

 

Sales Triggers: wat zijn het en waar vind je ze?

Een Sales Trigger is een nieuwsfeit zoals een organisatiewijziging, een KvK mutatie of een personele wisseling. Maar ook financiële updates, nominaties voor prijzen, overnames of nieuwe samenwerkingen zijn aanleidingen om contact op te nemen. Sales Triggers noemen we daarom ook wel Conversation Starters.  Deze aanleidingen vind je niet alleen op de website van het bedrijf zelf, maar bijvoorbeeld ook in het Handels- en Insolventieregister, sociale media en tienduizenden online nieuwsbronnen.

Maar hoe volg je al deze bronnen nu? En hoe doe je dat voor al je verschillende klanten, prospects en leads? HowardsHome Sales Triggers doorzoekt ze allemaal. Gebeurt er iets relevants rond een bedrijf dat jij volgt? Dan levert en levert HowardsHome Sales Triggers je dit aan. Precies op de plek waar je het nodig hebt, zoals je CRM omgeving of je inbox.

 

Sales Triggers opvolgen

Een trigger ontvangen is één ding, maar hoe start je nu de conversatie op basis van zo’n bericht? Hieronder een voorbeeld van een financiële trigger met daarbij een actie die je kunt ondernemen. De situatie is als volgt:  

Vodafone mag in de fusie met Ziggo niet abonnees van Vodafone Thuis samenvoegen. Deze dienst moet worden verkocht. Jij hebt een goed ontwikkeld netwerk en denkt één of meer potentiële kopers te hebben. Je hebt via LinkedIn achterhaald wie de CFO is en besluit hem te benaderen.

 Conversation-Starter-Financieel.jpg

 

Op basis van deze Sales Trigger besluit je een mail te sturen aan de CFO. Die ziet er bijvoorbeeld zo uit:

 

Onderwerp: Potentiële Vodafone thuis kopers

 

Beste {naam},

 

Mijn naam is XXX. Ik begeleid strategische acquisities binnen de media- en telecombranche. Ik heb op basis van de berichtgeving over Vodafone thuis in de media deze week een aantal potentiele kopers waarmee ik u in contact kan brengen.

 

Ik maak graag een afspraak om kennis te maken, schikt dit aanstaande vrijdagmiddag?

 

{afsluiting}

 

Bekijk hier meer voorbeelden voor het opvolgen van Sales Triggers.