HowardsHome deelt kennis nu ook op Salesforce blog

Geplaatst door Fred van Dijk op 22 december 2016 in Sales

In lijn met de samenwerking met Salesforce, die we met de lancering van HowardsHome Sales Triggers zijn gestart, delen we nu ook onze visie en kennis over de digitale transformatie van sales op het Salesforce Blog. Aan de orde komen onder andere B2B salesstrategieën, trends en tips. 

B2B in 2017: Account Based Selling en Sales Enablement

Account Based Selling (ABS) - en onlosmakelijk daarmee verbonden Account Based Marketing (ABM) - is een van dé grote B2B sales trends voor 2017. Steeds meer organisaties realiseren zich dat de traditionele manier van verkopen niet meer werkt. Meer weten over hoe jij gebaat bent bij de inzet van ABS en ABM?

Lees verder op het Salesforce blog

Beter verkopen door betere Sales Intelligence

De B2B-klant verwacht ook steeds meer van die kennis bij de verkopers die bij hem aan tafel komen. Technologie maakt het gelukkig voor de sales teams wat eenvoudiger om steeds een relevante gesprekspartner te zijn. Hoe zorg je dat je ook in 2017 een relevante gesprekpartner blijft en welke technologie kun je het beste inzetten?

Lees verder op het Salesforce blog

Lancering HowardsHome Sales Triggers

Op de nieuwe Sales Triggers landingspagina hebben we de facts en features overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. Je ziet er in een oogopslag wat Sales Triggers zijn en wat de meerwaarde is. Sales Triggers is op dit moment beschikbaar voor Outlook en Salesforce

Key take away

Sales Triggers zijn geen "nice to have" maar een "must have" voor verkopers. Bekijk daarom snel de mogelijkheden voor jouw organisatie. Verdieping vind je in de diverse demo's, artikelen en de whitepaper. Mooi leesvoer voor tijdens de feestdagen.

Op mijn auteurspagina op SalesForce verschijnen de komende periode nog meer blogposts. Ik houd je op de hoogte!

 

Over de auteur

Managing Director at HowardsHome