Ideale tijd, dag en frequentie van publicaties op LinkedIn (2017 data-driven)

Geplaatst door Léontine de Koning op 19 september 2017 in Marketing, Sales

Het regelmatig publiceren op sociale media kanalen van bedrijven heeft veel voordelen. Maar het kan ook zijn doel voorbij schieten. Bovenal is de kwaliteit van de content uiteraard essentieel. Maar hoe vaak moet je posten naar je bedrijfspagina? Te veel posten wordt genadeloos afgestraft door algoritmes. En op welke dag of dagen en hoe laat kun je het best publiceren? Allemaal vragen waar je je in verdiept als je het beste uit je LinkedIn netwerk wilt halen. 

Vorige week verscheen een HubSpot onderzoek over de ideale frequentie van publicaties naar (bedrijfs)accounts op Facebook, Twitter en LinkedIn. In dit artikel de resultaten voor LinkedIn.

Ideale frequentie updates LinkedIn.png

Gedurende 1 week zijn ruim 10.000 LinkedIn bedrijfspagina's geanalyseerd. In deze week werden er circa 15.000 updates vanuit HubSpot naar die 10.000 LinkedIn bedrijfspagina's verstuurd.

De beste tijd om te publiceren op LinkedIn

In de grafiek hieronder zie je dat het aantal kliks gedurende de dag eigenlijk niet varieert maar dat er na 17.00 uur wel een duidelijke daling is te zien in het 95e percentiel. Plaats updates en artikelen daarom gedurende kantooruren om een zo groot mogelijk bereik te genereren. Op zich is dit logisch want LinkedIn is natuurlijk een zakelijk netwerk maar de verschillen zijn zeker niet significant. 

image.png 

De beste dag om te publiceren op LinkedIn

Publicaties op dinsdagen, woensdagen scoren het best. Het weekend en maandag doen het wat minder. Zaterdag is de slechtste dag om een artikel of update te plaatsen. Liever bewaar je deze voor later in de week.

De beste dag om te publiceren op linkedin

De optimale frequentie voor publicaties naar LinkedIn

In de onderstaande grafiek staan het aantal kliks afgezet tegen het aantal publicaties. Hierin zie je een duidelijke piek bij 5 publicaties per week. LinkedIn reguleert dit bij meer dan 5 publicaties zeer waarschijnlijk zodanig dat tijdlijnen van gebruikers niet vollopen met updates van eenzelfde organisatie. Een tweede update naar de bedrijfspagina zal de prestatie van de eerste negatief beinvloeden. 

Bij meer dan 5 publicaties worden dus niet meer kliks gehaald zoals je zou verwachten. Tussen de 2 en 5 publicaties hebben de hoogste ROI.

De optimale frequentie om te publiceren op linkedin

Wat is de ideale frequentie voor een gebruiker om te posten naar LinkedIn?

Volgens de LinkedIn Small Business gids komt de ideale frequentie overeen met de resultaten van het HubSpot onderzoek. LinkedIn adviseert 20 updates per maand, elke weekdag 1,  waardoor 60% van je contacten en volgers elke maand wordt bereikt. 

Analyseer regelmatig je persoonlijke statistieken om meer inzage te krijgen in wat de ROI is van de tijd die je besteedt aan en op het netwerk. Dit kan beperkt in LinkedIn. Je kunt hiervoor ook een publicatietool gebruiken die je meer inzichten geeft.

Geschikte content van buiten de silo's van LinkedIn

Op LinkedIn en andere sociale netwerken wordt erg veel content gedeeld. Hieruit kun je zelf actief content filteren en delen op je eigen tijdlijn. Wil je dit efficienter inrichten en eenvoudiger bepaalde onderwerpen, nieuws over bedrijven of bijvoorbeeld KvK mutaties aangeleverd krijgen? Dat kan met Sales Triggers. Je ontvangt actuele content van buiten de silo's van de sociale netwerken. Probeer het 30 dagen en ervaar zelf de voordelen. 

Bron: HubSpot

Over de auteur

Léontine, met een streepje op de e, is Marketing en Sales Consultant bij HowardsHome en blogt op zowel HowardsHome Blog als Curation NL over onderwerpen als account based sales, social selling, inbound sales en marketing, employee advocacy, content marketing en content curation. Je kunt met Léontine connecten op diverse social media en telefonisch benaderen via 030-6083540 (no cold calling please!).