Investeer nu in Inbound Marketing of je mist de boot

Geplaatst door Fred van Dijk op 21 mei 2015 in Informatie & Communicatie, Marketing, Sales

Meer_Sales_met_Inbound_Marketing

Door het internet gaan de ontwikkelingen razendsnel. Er is steeds meer mogelijk en daarmee veranderen ook de wensen, behoeften en vragen van mensen en ondernemingen. Zo is het koopgedrag van jouw prospects niet meer wat het was. Ga jezelf maar eens na. Wanneer ging jij voor het laatst de deur uit om je te oriënteren op een nieuwe aankoop?

Als klant start de zoektocht op Google vanaf de bank en al snel heb je een beeld van jouw ware behoefte. Juist omdat het koopgedrag zo verandert werken de oude, vertrouwde sales methodes lang niet meer zo goed als voorheen.

Download de whitepaper:

‘Dé magneet om nieuwe klanten aan te trekken’

Download de gratis whitepaper

 

Waar traditionele marketing, ook wel outbound marketing genoemd, tegenwoordig ervaren wordt als ongevraagd en onaangekondigd ‘binnenvallen’ is er behoefte aan een andere vorm van marketing. Inbound marketing.

"If you have more money than brains, you should focus on outbound marketing. If you have more brains than money, you should focus on inbound marketing."

-       Guy Kawasaki

 

Roepen werkt niet meer

Meer dan ooit is de klant ‘in control’. Met zijn toetsenbord heeft hij alle informatie binnen handbereik. En met die informatie kan hij zelf gedegen keuzes maken. En uiteindelijk beslissen waar en bij wie hij de aankoop doet.

Roepen heeft dus geen zin meer. Je kunt schreeuwen dat jij de beste bent en de mooiste producten hebt. Misschien word je gehoord, maar de klant trekt zich daar niets van aan. Hij volgt zijn eigen customer journey en niet degene die jij zo mooi voor hem uitgestippeld hebt.

 

Delen van kennis

Om de klant voor je te winnen moet je hem van informatie voorzien. Verplaats je maar eens in jouw ideale klant en vraag je af waar hij naar op zoek is. Deel vervolgens de kennis zodat hij antwoord krijgt op zijn vragen. Maar laat daarnaast zien wat je doet, waar je voor staat en waar jouw organisatie goed in is.

“Be the best answer”

-       Lee Odden

http://www.slideshare.net/toprank/authority-intensive-lee-odden-be-the-best-answer 

 

Inbound marketing, de juiste investering

Het gaat dus om profileren, om het continu delen van kennis en ervaring zodat leads jou weten te vinden en je zien als toonaangevende leverancier waar ze graag zaken mee doen. Dat is inbound sales & marketing; het proces waarmee je websitebezoekers aantrekt en leads omzet in klanten.

Om aansluiting te vinden bij het huidige koopgedrag van jouw ideale klant kun je niet anders dan investeren in inbound marketing. Dus stop met roepen, haal diep adem en zorg ervoor dat jij het beste antwoord bent. Dan komen de klanten vanzelf.

In onze gratis whitepaper ‘Dé magneet om nieuwe klanten aan te trekken’ gaan we dieper in op het onderwerp inbound marketing. Download het hier en gebruik de praktische tips om direct zelf aan de slag te gaan.

Download de gratis whitepaper

 Lees ook 'Maar leads van jouw websitebezoekers met deze 3 vragen'

Over de auteur

Managing Director at HowardsHome