Koud bellen is dood: 8 manieren om als verkoper wel succesvol te zijn!

Geplaatst door Fred van Dijk op 13 december 2016 in Sales

Koud bellen was tientallen jaren de normaalste zaak van de wereld. Het was dé manier om aan nieuwe leads te komen. Klanten kwamen zo aan informatie over nieuwe producten en diensten.Koud_bellen_is_dood.png
 
De technologische revolutie veranderde alles. Prospects gaan zelf op zoek naar  informatie. Ze bekijken bedrijfspagina´s, reviews, feedback, alternatieven en besluiten zelf of ze in contact willen komen. Storende ´verkooptelefoontjes´ accepteren ze niet meer.  Ze willen niet meer gestoord worden met ´verkooptelefoontjes´.

  • Meer dan 200 miljoen mensen staan in het wereldwijde bel-mij-niet register.
  • Verkoop van telefoonabonnementen met alleen data zonder belminuten neemt toe. 
    Zonder de naam van de contactpersoon verbinden organisaties je niet meer door. 


Verkooporganisaties die koud bellen halen steeds minder leads binnen. Het salesteam en de managers zijn gefrustreerd. Het is duidelijk koud bellen werkt niet meer.

Maar hoe dan wel? Hoe kom je aan de leads als het aloude bellen niet meer werkt?
Hieronder 8 manieren die wel werken:

1. Help
Wees menselijk, geef advies, verkoop op basis van je kennis en blijf altijd behulpzaam!

2. De ideale prospect
Stel vast wie je ideale prospect is. Waar bevindt die zich online? Op welke netwerken? Ga daar het gesprek aan, reageer op berichten en bouw aan je volgers. Word lid van LinkedIn groepen en beantwoord vragen.

3. Deel interessante content
Start met het delen van interessante content via je persoonlijke sociale kanalen en bouw op die manier volgers op. Deel interessante content binnen LinkedIn groepen en help om de conversatie aan te jagen. Dit kan ook content van anderen zijn die je samenvat of bijvoorbeeld van commentaar voorziet.  Lees meer

4. Blog
Schrijf blogs over onderwerpen die je volgers aanspreken. Ga in op pijnpunten en onderwerpen die bij hen spelen en kom op die manier in contact. Een blog hoeft niet lang te zijn (denk aan 500 woorden).

5. Track & Trace
Houd in de gaten wat men doet op je website en schakel op het juiste moment. Komt een prospect op een demopagina, een prijslijst of een productfilmpje? Zorg dat je het direct weet. Stuur specifieke informatie of pak op het juiste moment wel de telefoon!

6. Gebruik templates
Maak een serie e-mail templates om (inbound) leads van relevante informatie te voorzien. Ga in op hun probleem en geef niet alleen maar productinformatie. Blijf ze voeden met relevante informatie zodat ze bij jou uitkomen als ze een oplossing zoeken.
Wees behulpzaam!

7. Gebruik een CRM systeem
Zorg dat je alle gegevens in een CRM bij elkaar hebt zodat je in één oogopslag alles over de prospect bij elkaar hebt. Is er contact geweest? Welke oplossingen interesseren hem?

8. Blijf op de hoogte en in contact
Zorg dat je op de hoogte blijft van wat er speelt bij de klant. Zoek actief naar relevante haakjes om contact op te nemen. Gebruik bijvoorbeeld HowardsHome Sales Triggers in je CRM en ontvang alle belangrijke nieuwsberichten over jouw accounts in je CRM systeem. Zorg dat ze je niet vergeten.

Hanteer deze tips en voorkom dat prospects er nog niet aan toe zijn wanneer je belt. Via mail, websites en sociale kanalen hielp je hen tenslotte al eerder. Wees voorbereid en onderneem de juiste acties op het juiste moment. En oh ja, dat kan ook betekenen dat je belt!

Blijf goed op de hoogte van wat er speelt bij je (potentiële) klant.

en ga direct aan de slag.

Bron: Hubspot
Afbeeldingen door Epic coders, Zurb, Chanut - Freepik.com

Over de auteur

Managing Director at HowardsHome