Sales Triggers: gebruik jij ze al in je werk?

Geplaatst door Tanja Niemans op 16 mei 2017 in Sales

De afdeling Sales verkoopt meer als zij goed weet wat er speelt bij klanten en prospects. Maar ook voor andere afdelingen levert goed geïnformeerd zijn veel voordelen op. Of het nu is om klanten beter te kunnen adviseren of voor te blijven op ontwikkelingen van concurrenten. Elke afdeling heeft baat bij het volgen van online berichtgeving.

Maar het liefst lees je alleen de berichten die er écht toe doen. Die je een goede reden geven om contact op te nemen met een klant of prospect. Zulke berichten noemen we Sales Triggers.


Juist niet alleen voor sales

Ook al heten ze ‘Sales Triggers’, het zijn eigenlijk nieuwsitems die voor een groot deel van de organisatie van belang zijn! Veel afdelingen hebben op directe of indirecte wijze klantencontact. Maar welke afdelingen zijn dit dan? En wat kunnen ze ermee?

sales triggers voor verschillende afdelingen.jpg

Business Development: voor pitches

Denk bijvoorbeeld eens aan Business Development. Hier houden ze zich onder andere bezig met het voorbereiden van pitches voor het binnenhalen van opdrachten. Juist dan moet je weten wat er speelt bij het bedrijf, maar ook bij de concurrentie en in de markt! Zodat je dit in het voorstel kunt laten zien!

Marketing: signalering  

Ook marketing kan Sales Triggers goed gebruiken om trends en ontwikkelingen te signaleren. Niet alleen bij organisaties, maar ook in de markt. Daarnaast kan de afdeling de kennis van organisaties inzetten in de overdracht naar sales.

Inkoop: volgen van leveranciers

Als inkoper moet je goed weten wat er speelt bij de bedrijven waar je inkoopt. Je wilt tijdig op de hoogte zijn als er een leverancier of een partner betrokken is bij negatieve publiciteit of dat er een faillissement dreigt bij een partij waar je juist zaken mee wilt gaan doen.


Customer Service: anticiperen op vragen

Natuurlijk kan een serviceteam of -afdeling niet op de hoogte blijven van wat er speelt bij álle klanten, maar van de key-accounts is het belangrijk om te weten wat er gaande is. Op die manier kun je anticiperen op toekomstige vragen.


Directie: als back-up

Directies van bedrijven hebben vaak goede contacten en wisselen ook kennis uit tijdens borrels, bijeenkomsten en diners. Vaak weten ze al vroegtijdig wat er gaat gebeuren zonder dat dit nog in de media is verschenen. Het is alleen niet te doen om dit van alle contacten bij te houden. Dit is meer dan een dagtaak! Sales Triggers kan de directie ondersteunen om een flink aantal bedrijven op grote lijnen te volgen.


Uitproberen?

Wil je ervaren wat HowardsHome Sales Triggers voor jou kan betekenen? Probeer het dan nu gratis 30 dagen uit of bekijk de demo!